poster 2%

Asociația Studenților de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine este un ONG care se ocupă să reprezinte studenții acestei facultății, să organizeze evenimente atât interne, cât și externe și să mențină o relație bună între studenți și decanat. Fiind o organizație nonprofit și ocupându-se de atât de multe proiecte, ASLS poate beneficia de prevederea 2% din Legea 571/2003.

Ce înseamnă 2%? Posibilitatea prin care un salariat poate direcționa 2% din impozitul plătit la stat către un ONG. Realizarea acestui lucru nu este dificilă – trebuie doar să fie completat un formular.

Această redirecționare este gratuită, ea nu duce la costuri suplimentare deoarece se face din impozitul care este, oricum, plătit la stat. De asemenea, aceasta nu este făcută sub formă de donație sau sponsorizare, ci este pur și simplu o parte a bugetului de stat care este direcționat către sectorul nonguvernamental.

De ce este important ca ONG-urile să fie susținute? Deoarece acestea se ocupă de proiecte complet diferite față de cele standard, încearcă să creeze ceva nou sau să schimbe ceea ce se întâmplă în momentul de față și realizează toate acestea pentru satisfacție personală, dezinteresat.

Și tu poți redirecționa 2% către ASLS! Tot ce trebuie să faci este să completezi un formular pe care îl găsești la sediul nostru din Pitar Moș, iar această procedură este foarte simplă. De asemenea, formularele pot fi completate și de cunoștințele tale care încă nu au redirecționat 2% către alt ONG. Așadar, te așteptăm până în data de 15 mai la sediul nostru pentru a lua formularele de care ai nevoie!

Cei care sunt interesați, pot consulta un model de formular aici:

https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/cerere_230_2014.pdf

Share This