Despre Career Fest

Descrierea proiectului

Anul acesta, Career Fest e la cea de 10-a ediție, activitatea desfășurându-se din anul 2014. Tematica de anul acesta este „Extend the Future” și face referire la viitorul studenților pe piața muncii.

Îndrumarea profesională reprezintă un punct cheie în viața oricărui student, iar, cu ocazia acestui proiect, venim în sprijinul acestora.

Prin participarea la Career Fest se facilitează comunicarea studenților cu reprezentanții companiilor ce îi pot îndruma către un parcurs strălucit din punctul de vedere al unei viitoare cariere.

În cadrul workshopurilor organizate, studenții beneficiază de consultare profesională din partea unor specialiști în domeniu, angajați și nu numai, fiindu-le oferite, de asemenea, și informații cu privire la posibilele oferte de muncă disponibile.

Desfășurare

Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a fost înființată în 1999 și este singura asociație reprezentativă a facultății.

Rolul nostru este de a susține și reprezenta interesele studenților din facultate în raport cu conducerea acesteia (Decanatul și Consiliul Facultății). Ne propunem să ajutăm studenții în tot ceea ce privește mișcarea de reprezentare, dar și pe plan profesional și personal, toate acestea prin activitatea noastră: participarea activă la viața studențească și organizarea proiectelor caracteristice și de divertisment.

Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din Universitatea din București organizează și în acest an evenimentul Career Fest, ce se va desfășura în perioada 18-20 martie, în Holul de Marmură din incinta Universității din București de pe str. Edgar Quinet nr. 5-7. Tematica de anul acesta este „Extend the Future”.

Proiectul a luat naștere datorită nevoii studenților aflați la început de drum de a intra în contact cu specialiști în domeniu, pentru a obține toate informațiile necesare în vederea alegerii unui loc de muncă potrivit

În cadrul acestui proiect vei putea interacționa direct cu reprezentanți ai companiilor mari și să participi la workshopuri, unde studenții își vor putea însuși toate cunoștințele de care au nevoie pentru a fi capabili să aleagă o carieră de succes.

Studenții sunt încurajați să asculte cu atenție și chiar să adreseze întrebări, pentru a-și forma o idee cât mai pertinentă referitoare la un posibil viitor loc de muncă.

Posibilitățile găsirii unui post avantajos în urma absolvirii Facultății de Limbi și Literaturi Străine sunt numeroase, iar proiectul Career Fest urmărește întocmai fructificarea acestora.

Mărturii

Career Fest s-a bucurat de un mare succes în edițiile precedente, mulți studenți găsindu-și mai târziu un loc de muncă în cadrul companiilor participante. Echipa Career Fest 2024, precum și participanții edițiilor anterioare, vorbesc despre importanța pe care a avut-o proiectul în viața lor profesională, dar și despre experiența plăcută pe care au avut-o în cadrul evenimentului:

„Proiectul Career Fest este unul de amploare, care are scopul de a ajuta studenții ce doresc să se angajeze la una dintre companiile partenere. Anul trecut, din poziția de coordonator, am putut observa impactul pozitiv pe care acest eveniment îl are. Datorită interesului prezentat de companii, mulți studenți s-au angajat și au trecut de teama de a scrie un CV, de a finaliza un proces de recrutare, dar și de a se autodepăși. Îndemn toți studenții interesați să participe și să interacționeze cu partenerii noștri, deoarece reprezintă ocazia perfectă de a începe un parcurs frumos, cu experiențe plăcute pe piața muncii”, a subliniat Miruna Flipache, coordonator al ediției din anul 2023.

„Career Fest este proiectul extern marca ASLS de cea mai mare amploare, care îndeplinește un rol crucial în ceea ce privește stabilirea legăturilor dintre viitorii absolvenți și angajatori. Cu această ocazie, studenții vor avea oportunitatea de a analiza piața muncii și poate chiar de a se integra în aceasta, ca urmare a discuțiilor libere cu reprezentanții angajatorilor de top. Ca în fiecare an, putem garanta atât prezența unor companii de anvergură, cât și existența unor workshopuri din partea acestora, în cadrul cărora participanții vor primi informații și inside-uri prețioase. Surprizele vor fi și acestea nelipsite, motiv pentru care vă încurajăm să urmăriți îndeaproape pagina de Facebook dedicată proiectului”, a punctat Diana Buluc, coordonator al ediției din anul 2024.

„Anul 2023 a fost anul în care putem spune cu adevărat că ne-am întors din pandemie. Am reușit să revenim fizic cu proiectele noastre, printre care și cu Career Fest. 

Acesta este unul dintre proiectele mari cu care ne mândrim, deoarece reușim să facem contactul dintre studenți și companiile de pe piața muncii.

Târgul este șansa perfectă de a afla ce oportunități există pentru studenții de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine. Aceștia pot vorbi direct cu reprezentanții companiilor, care le vor povesti despre ce se întâmplă în spatele cortinei.

Încurajez pe toată lumea să meargă la târg, deoarece acesta este locul unde studenții pot descoperi locul de muncă perfect sau chiar să depună un CV și să fie sunat ulterior pentru un potențial job.” a întărit Andra Iosif, Organizator ediția 2023.

Share This