Știm cu toții că orice început este greu. Fie că vorbim despre un oraș, colegi, un mediu academic, lucruri noi care se întâmplă în viața noastră acum sau chiar despre toate la un loc, cu toții am fost puși în situația de a ne lua viitorul în propriile mâini, fiind nevoiți să facem o alegere cu privire la ce facultate vrem să urmăm mai departe.

Nici nu trebuie să vă reamintim cât de anevoios poate fi acest proces decizional. De la a fi nevoiți să ne analizăm toate punctele tari, toate slăbiciunile, să facem o analiză justă a acestora, fapt urmat de punerea în balanță a ceea ce ne dorim de la o posibilă carieră, concomitent cu sacrificiile pe care suntem dispuși să le facem, lista de pași ce trebuie urmați înainte de alegerea facultății potrivite se poate extinde la nesfârșit.

Cum mai putem ști care este alegerea cu adevărat potrivită pentru noi? Deși ar fi fost frumos să avem posibilitatea de a privi, chiar și pentru câteva clipe, în viitorul nostru, pentru a avea certitudinea că, într-adevăr, alegerile pe care le facem vor avea rezultatele dorite în timp, acest lucru nu este (încă) realizabil. Proiectul „Zilele Porților Deschise”, însă, ne oferă, și în acest an, ocazia de a ne deschide aripile spre noi orizonturi, care să dezvăluie o parte din ceea ce presupune viața de student la FLLS. 

În cele ce urmează, vă lăsăm să descoperiți ce rol important a jucat acest proiect în viețile studenților FLLS:

 

Proiectul Zilele Porților Deschise este creat special pentru elevii și studenții din ani terminali pentru a-i ajuta să descopere mai multe lucruri despre facultățile care îi interesează și pentru a-i ajuta să-și dea seama dacă o anumită facultate li se potrivește sau nu. 

Webinarele reprezintă ocazia perfectă prin care aceștia pot afla mai multe despre specializarea respectivă, direct de la profesori.

De aceea, îi încurajez să profite de această oportunitate, să intre la cât mai multe webinare și să pună întrebări dacă au nelămuriri sau curiozități, atât nouă, voluntarilor ASLS, cât și profesorilor în cadrul webinarelor!

(Oana Minea, Asistent-Coordonator ediția 2020, Coordonator ediția din 2021)

 

Participarea la ediția ZPD din anul 2020 a fost una dintre cele mai bune decizii pe care am luat-o cu privire la parcursul meu academic.

Am reușit să îmi fac o idee destul de clară în legătură cu ceea ce îmi doream să studiez în continuare, iar cunoștințele acumulate despre programele de studii ce mă interesau mi-au conferit o oarecare încredere în mine și în forțele proprii. 

Îi încurajez cu toată convingerea pe studenții ce iau în considerare urmarea unui program de studii la FLLS să participe în prealabil și la ZPD, întrucât nu numai că veți fi mult mai informați cu privire la ce vrea această facultate de la voi, dar veți și cunoaște oameni noi care vă vor face să vă simțiți mult mai bine primiți în facultate odată ce veți fi admiși.

(Beatris Lăcătuș, participant la ediția din 2020)

 

Zilele Porților Deschise reprezintă un proiect tare drag mie. Cu toții am trecut prin emoțiile anilor de liceu, când nu știam încotro să o apucăm și ne simțeam copleșiți de tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru. 

Tocmai acesta a fost unul dintre motivele pentru care mi-am dorit să mă implic activ și să le vin în sprijinul liceenilor, făcând parte din Echipa Coordonatoare ZPD 2021. A fost o experiență foarte frumoasă și nimic nu se compară cu bucuria pe care am resimțit-o când am văzut faptul că tot ceea ce am făcut i-a ajutat. 

Vă încurajez din inimă să participați la proiect și să îl urmăriți îndeaproape, deoarece tot ceea ce veți afla va fi numai în beneficiul vostru! Mult succes la Examenul de Bacalaureat și de abia aștept să vă văd din toamnă pe holurile facultății! O să iubiți anii de studenție, vă garantez.

(Andreea Munteanu – Asistent-Coordonator ediția din 2021)

 

Zilele Porților Deschise a fost primul proiect organizat de ASLS și FLLS despre care am auzit. Din momentul în care am devenit studentă, am luat parte la fiecare ediție, prezentând facultatea în licee, discutând cu elevii dornici sa afle mai multe informații.

Anul acesta mă bucur să fac parte din echipa organizatoare și că voi fi prezentă la fiecare pas pe care viitorii studenți îl fac către facultatea noastră. Mediul online mi se pare ca a influențat în mod pozitiv proiectul, webinarele organizate pentru fiecare specializare și program de masterat în parte fiind mult mai eficiente pentru ca elevii și studenții să se poată orienta spre programul care este cel mai potrivit pentru ei.

Sunt sigură că prin participarea la Zilele Porților Deschise veți găsi răspunsuri la toate întrebările pe care le aveți.

(Iuliana Ghiga, Coordonator ediția din 2022)

 

Așadar, putem concluziona că, deși decizia cu privire la alegerea viitorului vostru poate fi dificilă și greu de gestionat, participarea la webinarele organizate pentru fiecare secție  și specializare în parte va reprezenta un pas important. 

Perioada în care vor avea loc aceste webinare este 2 – 27 mai. 

Pentru mai multe detalii, vă invităm să intrați în grupul destinat Zilelor Porților Deschise FLLS – Licență 2022”. 

Link aici: https://www.facebook.com/groups/841229380607119/?ref=share.

Dacă vreți să vedeți ce înseamnă proiectul Zilele Porților Deschise pentru noi, vă puteți uita la acest videoclip: Zilele Porților Deschise \\ 2022

Deschideți-vă mintea către noile orizonturi care vă așteaptă cu brațele deschise și pătrundeți în lumea limbilor străine, care vă vor oferi o cu totul altă perspectivă!

Share This