Sărbătorile vin, sărbătorile vin” 🎶

Ho, ho, ho! Crăciunul ne bate curând la ușă, în aer simțim mirosul inconfundabil de cozonaci ai bunicii, colindătorii ne trec pragul casei și petrecem cele mai frumoase clipe alături de cei dragi.

Crăciunul este sinonimul iubirii, speranței și, nu în ultimul rând, al solidarității. Acesta este, poate, cel mai special moment din an, iar noi ne regăsim printre norocoșii care se pot bucura de sărbători petrecute în familie. Există copii care, din păcate, nu au putut niciodată să aibă parte de aceleași sentimente pe care noi le trăim an de an… să aibă șansa de a simți în întregime spiritul Crăciunului. Acum, mai mult ca oricând, ar fi bine să ne îndreptăm atenția și către cei care au nevoie de ajutor și să fim solidari, căci însăși semnificația Crăciunului face trimitere la acest aspect. 

Până acum doi ani nu eram prea conștientă de sentimentul incredibil care pune stăpânire pe tine și de împlinirea pe care o simți când, din ceea ce ai, dăruiești fără a aștepta ceva în schimb. Dar am avut parte de o experiență care m-a marcat și din care am învățat importanța micilor gesturi care pot aduce zâmbetele pe chipurile copiilor. Îmi amintesc că proiectul SMILE m-a determinat să îmi doresc și eu, la rândul meu, să contribui cât de mult se poate la fericirea celor care au cea mai mare nevoie de grijă, iubire și atenție.

Mă aflam într-un centru de plasament, împreună cu celelalte ajutoare ale lui Moș Crăciun, în misiunea de a împărți cadourile în rândul copiilor care ne priveau curioși și emoționați. Acea atmosferă magică de sărbători, bucuria sinceră și inocentă care se citea în ochii acestora când vorbeam cu ei, când le ofeream cea mai mică atenție, mi-au cucerit sufletul. Nu cred că există cuvinte pentru a vă descrie ceea ce am simțit în momentul acela: mâhnire, prin raportare la cât de multe șanse avem noi și cât de norocoși suntem să avem o familie care ne iubește și ne este mereu aproape, dar și o bucurie dusă la maximum când îi vedeam sărind de fericire și apreciind fiecare lucru în parte. 

Drept să vă spun, până în acel moment nu am crezut că pot să mă emoționez atât de mult, deși știam că urmează o zi cu un impact asupra mea. Cred că a fost una dintre cele mai frumoase clipe pe care le-am trăit până acum, cu siguranță, mi-a marcat existența și va rămâne veșnic precum cheița de la poarta magică care ne arată despre ce este, de fapt, Crăciunul. Această sărbătoare nu este despre cadouri materiale, ci despre solidaritate, iubire și speranța de a contribui la transformarea realității dure ale celor mici într-o lume mai bună.

Chiar dacă totul a fost temporar, vă asigur de faptul că pașii către o schimbare se fac în timp, așa că în mâna voastră este viitorul! Darurile mici și atenția pentru genul acesta de cauze sociale vă aduc Crăciunul nu numai în case, ci și în suflet. Personal, mi-am promis că, din acel an, mă voi implica în susținerea acestui proiect umanitar care mi-a oferit mai mult decât o experiență… mi-a oferit o lecție de viață. 

Dăruiți și nu veți regreta, Crăciunul înseamnă speranță pentru toți! Sărbători fericite!

Share This