ASLS. Patru litere fără noimă pentru mulți. O simplă asociație studențească pentru alții. Dar o familie plină de albăstrei implicați pentru voluntarii acesteia. 

Întrucât în perioada 4-13 octombrie 2021 au loc Recrutările de Toamnă, dorim să vă prezentăm poveștile pline de nostalgie ale voluntarilor noștri, ce alcătuiesc o filă de jurnal în istoria asociației. 

Ana Olariu – iulie 2020

Ajunsă în fața facultății, agitată și ușor confuză, văd mare de oameni în albastru. Îmi amintesc vag de o anume asociație căreia îi mai văzusem postările pe grupul de Facebook. Mă îndrept spre ei, iar voluntarii mă întâmpină cu zâmbete pe buze, gata să mă ajute cu orice am nevoie. În acel moment, un singur gând sparge tot haosul din capul meu, devenind singurul pe care mă pot concentra pentru moment: „Vreau și eu în ASLS!” Faptul că de la primul contact cu asociația mi-am dorit să mă înscriu, spune deja multe. Cu toate acestea, cred că toate detaliile care urmează le vor veni în ajutor celor curioși.

Andreea Munteanu – octombrie 2019

Iată că facultatea începuse și eram mai debusolată ca niciodată. Toată vara stătusem să mă gândesc la anii de studenție, ce voi face, cum vreau să mă dezvolt mai mult. Îmi făcusem o promisiune: voi accepta orice oportunitate care mi se ivește, orice lucru nou, chiar dacă asta presupunea să ies din zona mea de confort. 

Cum văd că încep înscrierile, nu pierd niciun moment pentru a completa formularul având siguranța absolută că nu voi regreta această decizie. Departamente, Echipe, Coordonatori, Team Leaderi… Cum aș fi putut să rețin tot? Nu credeam că o să reușesc. Fiind o persoană atât de perfecționistă, mereu îmi găsesc câte un defect. Din fericire, mentorii au fost alături de mine la fiecare pas, m-au ajutat să mă descopăr și mi-au văzut potențialul. I-am simțit aproape, într-un mod sincer, ajungând să îi consider buni prieteni.

Cel mai frumos cadou pe care mi l-a făcut facultatea a fost să îmi ofere șansa de a cunoaște și mai bine cum vorbesc ASLS-iștii, iar motto-ul „Noi vorbim pe limba ta” nu putea fi unul mai potrivit.

Andreea Cuprian – ianuarie 2021

Devin voluntar activ în cadrul ASLS. Acesta reprezintă, cu siguranță, unul dintre cele mai frumoase momente din viața mea de student, dar atenție! A fost doar începutul. Povestea mea se complică. Ajung Asistent-Coordonator la două proiecte la care participasem nu demult ca elev, și anume Zilele Porților Deschise și Admiterea. Mai mult decât atât, la doar șase luni de activitate în asociație preiau o funcție la care nu m-aș fi gândit niciodată: Team Leader Social Media.

Privesc cu nostalgie, dar și cu mândrie spre fata emotivă care eram și nu îmi vine să cred că suntem una și aceeași persoană. 

Amintirea preferată?

Cupri: „Ei bine, grea decizie! Însă, mintea mea mereu revine cu drag la momentele petrecute de-a lungul Admiterii de anul acesta. Amintiri de neuitat, râsete și lucru în echipă – așa aș rezuma, pe scurt, acele zile de vară petrecute alături de ceilalți voluntari ASLS.”

Andreea: „Cine a spus că nu îți dai seama cum trece timpul atunci când te simți bine, într-adevăr nu a glumit. Același lucru l-am resimțit atât în timpul mandatului de Team Leader al Echipei de Motivare, dar și la fiecare repetiție pentru un spectacol de teatru. Oboseala nu mai contează atunci când faci ceva din suflet.”

Ana: După luni de zile petrecute cu speranța că va veni în sfârșit evenimentul la care voi putea participa fizic, acesta a sosit, și anume SummerCamp. Cele patru zile s-au simțit ca patru ore, dar au fost deosebite. Știu sigur că îmi voi aminti de această experiență plină de fericire și la pensie.“

Stitch Stitchulescu (mascota asociației) – octombrie 2021

Atâta nostalgie, atâtea amintiri… dar de viitor ce spuneți? Sunteți pregătiți să porniți în cea mai frumoasă aventură din anii de studenție? Dacă răspunsul este DA, atunci vă așteptăm în număr cât mai mare la Recrutările din această toamnă!

„Ohana means family, and family means that nobody is left behind!”

Share This