Viața de student poate fi o experiență de neuitat, dar și plină de diverse încercări. Cu mult diferită de viața de elev, mediul universitar are multe secrete pentru cei care încă urmează studiile liceale. Pentru majoritatea absolvenților de liceu, alegerea unei facultăți, acomodarea cu un nou început, și mutarea într-un alt oraș pot părea destul de intimidante.

De aceea, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității din București, în colaborare cu ASLS România organizează  „Zilele Porților Deschise”, proiect care are scopul de a-i îndruma pe viitorii studenți și a-i ajuta să cunoască mai bine mediul universitar. Acesta va avea loc în perioada 2-15 mai, în mediul online. Elevii vor avea posibilitatea să afle ce îi va aștepta în momentul când vor face primii pași în învățământul superior și, în fiecare an, își „deschide porțile” pentru aceștia.

 „Zilele Porților Deschise” reprezintă oportunitatea perfectă de a descoperi mai multe despre această facultate, despre specializările pe care le oferă, dar și cum decurge o zi obișnuită din viața unui student. Poate pentru unii elevi de clasa a XII-a, încheierea unui capitol și începerea altuia pot reprezenta o provocare, însă, în perioada următoare, toți cei interesați să aplice la FLLS au șansa să primească răspunsuri la toate nelămuririle lor.

Mai mulți participanți sau organizatori au dorit să împărtășească experiența pe care au avut-o în cadrul proiectului și cum i-a ajutat atunci când au luat decizia finală:

„Am participat la proiect în anul 2022 și pot să spun că am fost foarte mulțumită că am făcut-o. În luna mai se organizaseră numeroase sesiuni de informare online și am intrat la cele de la limbile care mă atrăgeau cel mai mult și pe care le studiez și acum, franceză și italiană, la Filologie.Totul a fost foarte organizat și foarte bine promovat pe Facebook. Am primit toate informațiile necesare din timp și, în timpul sesiunilor, am putut adresa reprezentanților secțiilor întrebări, lucru care m-a ajutat enorm. Prezentările profesorilor au fost utile, fiindcă ne-au oferit detalii atât administrative, cât și informații despre curriculum. Astfel, participarea la aceste webinare m-a ajutat să aleg mai ușor secția și limbile pe care îmi doresc să le studiez.” (Adriana Georgescu, participant 2021)

„Proiectul Zilele Porților Deschise a reprezentat pentru mine un prilej de a mă familiariza cu ceea ce înseamnă să fi student la FLLS, ajutându-mă totodată să iau o decizie în ceea ce privește limba a doua pe care urma să o studiez. Mai târziu, s-a dovedit că acest proiect chiar m-a ajutat să fac cea mai bună alegere!” (Adriana Ghencea, participant 2022)

„Mă bucur tare mult că există aceste sesiuni de informare, pentru că elevii chiar sunt îndrumați și sfătuiți cu privire la viitorul lor parcurs academic. Astfel, se face o promovare a facultății și viitorii studenți pot afla multe informații despre oferta educațională a facultății, ulterior făcându-și o impresie despre facultatea noastră și oportunitățile pe care aceasta le oferă. Prin participarea la webinare, viitorii absolvenți de liceu pot afla atât limbile studiate aici, cât și despre admitere și alte informații utile. Recomand tuturor să participe la aceste sesiuni de informare, deoarece în urma acestora, vor putea lua o decizie cât mai bună pentru viitorul lor”. (Silvia Budur, participant 2021)

„Zilele Porților Deschise reprezintă nu doar un simplu proiect, ci și o modalitate prin care toți elevii pot vedea îndeaproape ce oferă Facultatea de Limbi și Literaturi Străine. În cadrul webinarelor, aceștia vor afla informații esențiale despre limbile și materiile pe care le vor studia dacă vor alege facultatea noastră, despre modalitățile de admitere și alte informații utile pentru un viitor absolvent de liceu.

Prin intermediul acestui proiect, principalul obiectiv pe care ni-l propunem este acela ca viitorii studenți să se familiarizeze cu mediul academic și, pe baza a ceea ce află la webinare, să decidă dacă această facultate este o alegere potrivită pentru viitorul lui. 

Așadar, dacă sunteți nesiguri despre viitorul vostru academic, dacă nu știți ce program de master să alegeți sau vreți doar să aflați mai multe informații despre FLLS, vă invităm și vă încurajăm să participați în perioada 2-15 mai la webinarele și la prezentările ce vor avea loc în cadrul proiectului!” (Diana Avădănei – Coordonator ZPD 2023)

Acestea fiind spuse, dacă sunteți pasionați de limbile străine, dacă sunteți interesați de alte culturi sau dacă vă doriți să știți cât mai multe despre Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, vă așteptăm să participați în număr cât mai mare la proiectul nostru!

 

Share This