Cartea “New Media” semnata de Dorina Gutu se gaseste in librarii iar ASLS va recomanda sa o parcurgeti daca sunteti pasionati de noul val al comunicarii online.

(…) Intr-un anume fel, noile media se impaca de minune cu firea noastra, iar autoarea nu se fereste sa spuna raspicat acest lucru. Insa, in acelasi timp, noile media ne imping și spre granite despre care, din prea multa resemnare balcanica, ne ferim pana sa si amintim: new media permit crearea de comunitati virtuale si retele sociale online, unde indivizi cu preocupari distincte, din spatii geografice variate se intalnesc, se informeaza, discuta, dezbat. Acestea impun atat regandirea proceselor traditionale de comunicare cu cetateanul/consumatorul/clientul, cat si gasirea unor modalitati noi de agregare si mobilizare. Web 2.0 a permis transformarea audientei in public activ. Ascensiunea citizen journalism-ului este o buna dovada, acesta schimband incet dar sigur modelul clasic al comunicarii de masa.

Purtata de-a lungul intregii noastre istorii ca un soi de neputinta genetica, interactiunea sociala in cadrul unor retele va fi pentru romani, daca nu o noua nastere, macar echivalentul unui botez.

Mai multe detalii despre carte gasiti aici…

Share This