afis conferinta

Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, ASLS, vă așteaptă marți, 10 martie, ora 18:00, în Amfiteatrul !!!Haşdeu!!! -în sediul din Edgar Quinet, nr. 5-7, pentru a asista la prezentarea proiectului „Corpus computațional de referință pentru limba română contemporană”.

Institutul de Cercetări pentru Inteligența Artificială „Mihai Drăgănescu” din București (ICIA) și Institutul de Informatică Teoretică din Iași (IIT) realizează prezentarea unui proiect ambițios atât din punct de vedere cantitativ, cât și calitativ. Programul își propune realizarea unui corpus computațional de referință pentru limba română contemporană format dintr-o colecție de texte de dimensiuni foarte mari. Acest corpus vine în folosul lingviștilor și va fi accesibil tuturor, gratuit, pentru a ușura căutarea de informații lingvistice.

Pentru realizarea acestui proiect, cele două instituții doresc ajutorul studenților care se află în căutarea unui stagiu de practică, au cunoștințe de lingvistică și pot colabora, chiar și de la distanță, la crearea acestui instrumentfolositorvorbitorilor de limbă română, fie ei studenți nativi sau străini.

Proiectul este sprijinit în prezent de cele mai importante edituri din România, Radio România Actualități, publicații online, bloggeri, studenți și masteranzi de la Facultatea Electronica din cadrul UPB și de la Facultatea de Litere a UAIC, Iași.

Vă așteptăm în număr cât mai mare!

 

 

Share This