af23

Pentru cei care abia au pășit în această nouă etapă numită studenție, vrem ca primii pași făcuți pe acest drum să fie mai ușori. Pentru voi am început cu seminarul introductiv, prin intermediul căruia ați aflat informații semnificative și extrem de utile pentru viața de student. Am continuat cu ,,Ghidul Studentului”, care probabil este răsfoit în fiecare zi, iar acum mai facem un pas în față prin alegerea unui şef de grupă.

 

Ce înseamnă şef de grupă?

Şeful de grupă este acel student care află toate informaţiile direct de la sursă, este mereu la curent cu tot ce se mai întâmplă şi îşi ajută colegii fiind puntea de legătură între ei, profesori şi secretariat.

Atenție! Şeful de grupă se alege de la fiecare specializare A, nu şi specializare B.

 

Ce ar trebui să facă un şef de grupă?

Şeful de grupă trebuie să își informeze colegii despre tot ceea ce se întâmplă în facultate (informații pe care le primeşte de la ASLS, pe un grup de discuții special creat); să fie în permanentă legătura cu profesorii în calitate de reprezentant al grupei; să adune carnetele colegilor la fiecare început de an universitar, după sesiunea de examene și să meargă la Secretariat; să fie mereu în strânsă legătura cu ASLS şi poate să deconteze abonamentele RATB ale colegilor săi.

 

Care sunt avantajele de a fi şef de grupă?

Fiind şef de grupă ai acces la toate informațiile necesare legate de facultate, timp liber, joburi și nu numai, beneficiezi de o legitimație de şef de grupă care îi acordă prioritate în facultate: decontări, burse, secretariat; poţi construi o relație armonioasă cu secretariatul, profesorii și membrii ASLS ; de asemenea, ai șansa de a cunoaște persoane noi.

 

Ce este grupul de discuție al şefilor de grupe?

Este un grup prietenos unde se adună toți şefii de grupă, alături de câțiva reprezentați ASLS şi unde au ocazia să adreseze întrebări reprezentaților ASLS, legate de toate problemele existente în facultate, curiozități sau nelămuriri apărute în orice zi.

 

Dacă deja te-ai gândit la toate aceste avantaje şi eşti reprezentantul grupei tale, trimite-ne un mail cu datele tale de contact (nume, secţie, număr de telefon) la adresele: iulia.dinca@asls.ro sau adelina.epure@asls.ro.

Share This