Ultimele inscrieri la voluntariat prin joc in centre de plasament!

 

Programul educational Ajungem MARI anunta ultimele zile de inscrieri la voluntariat pentru modulul de vara. Voluntarii peste 15 ani (fara limita superioara de varsta) sunt invitati sa isi petreaca doua- trei ore pe saptamana ajutand copiii din centre de plasament sa descopere bucuria educatiei, pentru a Ajunge MARI, oameni responsabili si independenti.

600 de copii din centre de plasament intre 3 si 16 ani asteapta noi voluntari care sa le faca vara mai frumoasa. Copiii au mare nevoie de incurajare, de afectiune, de prieteni noi care sa petreaca timp cu ei si sa ii implice in activitati cat mai variate: cursuri interactive, iesiri la spectacole sau chiar si in parc la joaca. Programul se desfasoara in Bucuresti si in judetele Buzau, Cluj, Iasi si Timis.

E simplu si distractiv sa ajuti! O poate face oricine!

Pentru modulul de vara, voluntarii se pot inscrie pana pe 7 iunie si au doua optiuni: sa mearga saptamanal in centre pentru doua ore in care sa le predea copiilor prin metode interactive, sau sa ii insoteasca pe copii in explorarea orasului si orientarea profesionala.

  • Prin proiectul “Da-ti pasiunea mai departe!” voluntarii sustin, in functie de pasiunile lor, cursuri interactive (romana, matematica, engleza, informatica, educatie pentru sanatate) sau ateliere creative (muzica, dans, teatru, fotografie, cinematografie, arte plastice) in echipe de cate 2, saptamanal, timp de doua ore pentru grupe formate din 6-12 copii.

 

  • Prin proiectele “Explorator pentru o zi” si “Indrazneste sa visezi” voluntarii ii insotesc pe copii la teatru, muzee, spectacole, respectiv in diverse locuri de munca, fabrici si companii. Scopul este ca cei mici sa descopere ce le place, la ce sunt buni si ce pot deveni. Rolul voluntarilor este sa ii incurajze si motiveze, dar si sa le raspunda intrebarilor cu “De ce..?” la care copiii nu au de la cine sa primeasca raspuns.

“Sa fii voluntar intr-un centru de plasament e cea mai frumoasa provocare, pentru ca le transmiti copiilor cunostintele tale, valorile tale, experientele acumulate si in acelasi timp ii incurajezi si motivezi sa mearga mai departe. Primesti in schimb mai mult decat daruiesti, pentru ca te incarci cu multa energie, iar copiii ne dau adesea lectii surprinzatoare”, spune voluntarii Ajungem Mari.

Inainte de a-si incepe activitatea voluntarii participa la training-uri si primesc consiliere de la specialisti pe parcurs. Pentru cei 600 de copii beneficiary este nevoie de o armata de voluntari care sa ii implice pe copii in 3-4 activitati saptamanal, pentru a avea un impact puternic in educatia lor. Doritorii se pot inscrie ca voluntari pana pe 7 iunie prin e-mail cu CV si scrisoare de intentie la office@ajungemmari.ro. Mai multe detalii pe site, iar povesti de la ore spuse de voluntari se gasesc pe pagina de Facebook Ajungem MARI.

Modulul de vara al programului de voluntariat Ajungem MARI se desfasoara intre 1 iulie si 15 septembrie si are un program flexibil – fiind vacanta, voluntarii se pot inlocui unii pe altii. La final se elibereaza diplome si adeverinte, iar experienta de voluntariat este recunoscuta ca experienta profesionala conform Legii Voluntariatului.

___________________________________

Programul educational Ajungem Mari – Asociatia Lindenfeld

Asociatia Lindenfeld este o organizatie non-guvernamentala ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societatii.

Principalul program este Ajungem Mari, ce sustine educatia copiilor din centre de plasament si medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat si orientare profesionala, workshop-uri, ateliere creative si activitati socio-recreative, programul isi propune sa reduca trauma institutionalizarii, a abandonului si separarii de familie, sa  le dea copiilor incredere in ei si sa le formeze abilitati pentru a deveni adulti responsabili si independenti.

Programul a pornit in urma cu un an si s-a extins rapid: pentru primul modul s-au implicat 70 de voluntari, in primul semestru 160, in cel de-al doilea 200 de voluntari in Bucuresti si inca 160 in tara. Voluntarii beneficiaza de training, consiliere si ajutor din partea unei echipe devotate dezvoltarii copiilor. Detalii pe www.ajungemmari.ro.

 

Persoana de contact:

Iarina Stefanescu

Director program Ajungem Mari

0753 19 22 63

iarina@ajungemmari.ro

www.ajungemmari.ro

https://www.facebook.com/ajungemmari

Share This