IMG_8835

Când e cel mai bun moment pentru a alege calea pe care dorim să o urmăm? Încă din copilărie părinții ne îndrumă spre cele mai bune școli, spre activități extrașcolare, în funcție de abilitățile și interesele pe care le manifestăm. Mai târziu, ne orientăm spre un liceu ce se pliază profilului pe care îl dorim. Atunci devenim și mai responsabili de alegerile făcute, de rezultatele obținute și putem lua decizii în privința viitorului. Susținerea din partea părinților este în același timp foarte importantă.

Părinţii şi elevii care pun preţ pe nivelul educaţional şi-i conştientizează importanța pot apela la specialişti în consultanţă educaţională în străinătate, nu doar pentru a economisi timp, ci și pentru a putea face cea mai bună alegere. În acest context, Integraledu este consultantul numărul 1 pentru studii universitare în străinătate datorită anilor de experienţă, consultanţei individuale gratuite, organizării întâlnirilor cu reprezentanţii universităţilor şi asistenţei pe parcursul întregii perioade – de la pregătirea dosarului până la achiziţionarea biletelor de avion. În prezent sunt 4 birouri în Bucureşti, Constanţa, Galaţi şi Timişoara, urmând să se deschidă, până la sfârşitul anului, un nou birou de consultanţă în Craiova. Serviciile de consultanţă sunt gratuite, programările se fac telefonic, iar programul este de luni până vineri între orele 9:00 şi 18:00.

Foarte mulți studenți au avut ocazia să discute pentru prima dată cu reprezentanții universităților la care ulterior au ales să studieze în cadrul târgului educațional World Education Fair organizat în fiecare an de Integraledu.

Anul acesta, World Education Fair se desfăşoară în Bucureşti la Hotel Athénée Palace Hilton pe 26 şi 27 septembrie şi continuă în Timişoara pe 28 septembrie, Galaţi pe 30 septembrie şi Constanţa pe 1 octombrie 2015. La acest târg tinerii şi familiile acestora au posibilitatea să stea de vorba direct cu reprezentanţii a peste 50 de universităţi din Marea Britanie, Olanda, Danemarca şi Elveţia şi pot afla toate detaliile legate de programele oferite de instituţiile prezente la târg, de bursele şi oportunităţile de finanţare pe perioada studiilor.

Apartenența la Uniunea Europeană ne oferă posibilitatea de a ne alege universitatea dintr-o gamă mult mai variată, în funcție de universitate, anumite specializări venind cu o bază mai solidă și oferind programe de studiu avansate. Programele acestea de studiu sunt adaptate pe fiecare specializare și pot fi foarte convenabile din punct de vedere financiar, fără să aibă criterii foarte stricte legate de pregătirea academică. De aceea este foarte important să fim bine informați, pentru a ne putea pregăti din timp adminterea într-o instituție de top. Dacă părinții noștri au contribut cum au știut ei mai bine la educația noastră, acum e rândul nostru, al generației viitoare să ne alegem un drum frumos în viață. Pentru părinții noștri aceasta este cea mai mare bucurie.

 

Share This