ASLS România (Asociația Studenților de la Limbi Străine ) organizează cea de-a 4-a ediție a Campaniei pentru prevenirea Cancerului de Col Uterin. Campania se va desfășura în perioada 15 – 25 martie 2010, și va fi marcată de o conferință organizată joi, 18 martie 2010, începand cu orele 16:00, în amfiteatrul Maiorescu din Facultatea de Litere din cadrul Universității din București.

Având ca moto « Învată să previi cu un simplu test !» campania inițiată de ASLS România urmărește informarea tinerelor cu privire la riscurile apariției cancerului de col uterin și prezentarea celor mai eficiente metode de prevenire.

Cancerul de col uterin este a doua cauză a mortalității femeilor din România. O informare corectă ajută la reducerea riscului de îmbolnăvire. De aceea ASLS România vine în sprijinul tinerelor studente la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, și nu numai, prezentându-le care sunt cauzele apariției unei astfel de boli, care sunt metodele de tratament și mai ales care sunt metodele de prevenire. Printr-un simplu test, realizat periodic, tinerele își pot urmări starea sănătății. Testul Babeș Papanicolau evaluează starea de sănătate a colului uterin, astfel încat orice problemă ar apărea să poată fi diagnosticată și tratată cât mai repede posibil.

Campania va fi marcată printr-o serie de info-deskuri organizate în cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine în perioada 15-25 martie și o conferință în cadrul căreia participanții vor afla informații utile direct de la specialiști.

Invitații speciali în cadrul conferinței vor fi : Dr. Oana Cuzino Stern, realizator al emisiunii Ce se întâmplă doctore?, director editorial al revistei Ce se întâmplă doctore? și medic primar si Dr. Jumugă Cristian, medic specialist obstretică ginecologie de la clinica Gynecoland. Acestia vor vorbi studentelor despre importanța unei testări periodice și le vor oferi informații cu privire la cancerul de col uterin.

Ca în edițiile precedente, participanții la conferință vor primi gratuit teste Babeș-Papanicolau, oferite anul acesta de Dr. Mihăilescu Gheorghe de la Centrul de Cercetare și Diagnostic Precoce al Cancerului Genito-mamar.

Parteneri : European Cervical Cancer Association, Gynecoland, Centrul de Cercetare și Diagnostic Precoce al Cancerului Genito-mamar.

Parteneri media: Amelie.ro, evenimentestudentesti.ro, OnlineStudent.ro.

Participa si tu!

Blogosfera ne susţine!

Mulţumim:

Oana – Raluca Brătilă care ne ajută cu postarea de aici.

Miruna Siminel care a răspândit vorba pe siblondelegandesc.ro

Mulţumim Dianei Stoleru, fost membru ASLS.

Suntem îndatoraţi şi tomatei cu scufiţă 🙂

Mulţumim Andressa

Share This