După cum spun vechile zicale românești, toamna aduce cu ea mere, pere în panere, se mai numără și bobocii, dar orice student știe că, mai presus de toate, toamna începe facultatea. Odată cu venirea fiecărui octombrie, se dă startul unui nou an universitar încărcat de noi provocări pentru studenții de pretutindeni.

             În acest an, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București își deschide oficial porțile pe data de 2 octombrie, cu o ceremonie de mare amploare ce va avea loc  în Aula Magna din incinta Facultății de Drept, începând cu orele 10 ale dimineții. Vă invităm, așadar, cu mic, cu mare, să luați parte la acest eveniment important, pentru a ne bucura împreună de începerea unui nou an universitar.

             Ceremonia va începe, după cum este și firesc, cu un cuvânt de deschidere, ținut de conducerea Universității din București. Apoi, începând cu ora 10 și 20 de minute, vom asculta cuvântarea ținută de apreciatul nostru decan, domnul profesor doctor Liviu Franga. Pentru că în facultate nu trebuie să ne îmbogățim doar spiritul, ci și trupul, de la 10 și 40 de minute, doamna profesor Alina Stoica, reprezentant al Departamentului de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii din Bucureşti, va ține, de asemenea, un discurs.

             Orice student al FLLS știe deja că facultatea noastră nu poate fi completă fără ASLS, Asociația Studenților la Limbi Străine, cei mai capabili voluntari, care au mereu grijă să ne facă fiecare zi la facultate mult mai ușoară și mai plăcută. De aceea, de la ora 10 și 50 de minute, îl vom asculta împreună pe președintele ASLS, Alexandru Streinu, care va ține un discurs. Ceremonia se va încheia cu o prelegere inaugurală, susţinută de domnul profesor doctor Constantin Geambaşu, începând cu ora 11.

             Fie că e vorba de filologi, adepți ai studiilor culturale, sau viitori traducători, fie că sunt ei boboci sau veterani, facultatea începe pentru toți în același timp, iar anul acesta începe pe 2 octombrie.

             Așadar, vă așteptăm în număr cât mai mare la deschiderea oficială a facultății!

Share This