Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine organizează vineri 9 mai 2014, prima ediție a Nopții Culturale Ruse. Evenimentul va avea loc începând cu ora 20.00, în clădirea Facultății de Limbi și Literaturi Străine din Strada Pitar Moș, nr. 7-13, sector 1, București.

Voluntarii noștri, împreună cu studenții de la secția de limba rusă, au pregătit o seară plină de surprize și activități pentru toate gusturile. Noaptea va debuta cu o serie de prelegeri ținute de profesorii catedrei de limba rusă, pentru cei curioși să afle despre cultura și civilizația spațiului rusesc. Este o ocazie de a afla cele mai interesante lucruri despre miturile Rusiei, din cele mai vechi timpuri și până în perioada contemporană. Nu este timp de stat pe gânduri, pentru că o serie de activități interactive vă va pune în mișcare pe tot parcursul serii: se va dansa în stilul tradițional rusesc împreună cu membri ai Comunității rușilor lipoveni, care vor încânta și auzul cu o serie de cântece specifice, apoi doritoii vor putea învăța cele mai speciale moduri de a împleti părul și își vor testa testa cunoștințele la quiz-ul de cultură generală, unde îi așteaptă, bineînțeles, premii.

Seara va continua în stilul culturii tradiționale cu o prezentare a costumelor rusești și cu un moment deosebit, ceremonia ceaiului rusesc, preparat cu ajutorul vestitului samovar. Studenții de la secția de rusă ne vor delecta simțurile cu preparate culinare rusești și vom avea ocazia să vedem și cum acestea sunt preparate. Cel mai așteptat moment al serii, Treasure Hunt, va premia cum se cuvine echipa câștigătoare. De asemenea, cei îndrăzneți vor putea să învețe alfabetul rus și chiar câteva expresii la workshop-urile de limbă și alfabet. Voluntarii ASLS au pregătit și o mică reinterpretare a unei piese de teatru, spre amuzamentul oaspeților. Nimeni nu va fi uitat în această seară culturală, astfel, fiecare persoană prezentă va pleca acasă cu o amintire.

10246329_753719514658381_8318193205197851955_n
Noaptea Culturală Rusă face parte din seria „Nopțile Culturale ASLS”, proiect ȋnceput de ASLS România în anului 2011, în cadrul căruia au fost organizate evenimente culturale legate de diverse țări ale lumii, ale căror limbi se studiază în cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine din Universitatea Bucureşti.

Mai multe detalii pe pagina eventului: https://www.facebook.com/events/242833699174206/

Vă așteptăm cu drag!

Share This