Vânătoarea de comori francofone din Bucureşti va avea loc vineri, 8 noiembrie 2013.Affiche chasse au trésor-003

Descriere generală
In cadrul acţunii de promovare a limbii franceze si a diversităţii culturale, lectorii francezi şi lectoriţa din Bucureşti organizează pentru a opta oară în capitală o întalnire inter-universitară (Universitatea Politehnică, Universitatea Bucureşti – Facultatea de Ştiinţe Politice, Colegiul  Juridic franco-român de studii europene şi Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine – Universitatea Tehnica Constructii din Bucuresti) mobilizând 150 de studenţi într-un proiect  cultural şi festiv: o vânătoare de comori francofone. Principiul este de a-i face pe studenţi să (re)descopere capitala lor printr-o lumină francofonă (muzee, monumente, străzi, locuri, gastronomie, firme, personalităţi…) şi să facă un eveniment de mare vizibilitate într-un mediu francofon universitar.

Derulare
Studenţii vor trebui să descopere cinci locuri pe baza enigmelor, care le vor furniza după decodificare informaţiile necesare descoperirii locului următor. La fiecare loc, echipele vor răspunde la două sau trei întrebari în legatură cu locul în care se găsesc. Echipele vor fi formate din 3 studenţi, membri ai universităţilor participante. Echipa câştigătoare va fi cea care
va găsi cele mai multe locuri şi va răspunde cel mai bine la întrebari, în timpul cel mai scurt.

Acest eveniment este alcătuit din trei momente forte :
– Vânătoarea de comori în intervalul 9.00-15.00.
– O recepţie cu înmânarea premiilor de căre reprezentanţii Ambasadei Franţei, Delegaţiei Wallonie Bruxelles, Ambasadei Canadei, Ambasada Elveţiei, Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei şi ai Agenţiei Universitare a Francofoniei (începând cu ora 16.30).

Public
150 de studenţi de la patru universitaţi şi facultăţi bucureştene (Universitatea Politehnică,  Universitatea Bucureşti – Facultatea de Ştiinţe Politice, Colegiul Juridic franco-român de studii  europene şi Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine – Universitatea Tehnica Constructii din Bucuresti).

Premii
Premiul întai este un sejur în Franţa de trei zile pentru cei trei membrii ai echipei. Premiile urmatoare vor fi stabilite ulterior.

Afla mai multe informatii si înscrie-te pe :
http://chasseautresorfrancophone.wordpress.com/

Share This