BuzzCamp ți-a pregătit un interviu special cu reprezentanții TELUS International Europe. Acum poți afla ce înseamnă să lucrezi într-o companie de top, care investește în pregătirea angajaților. Echipa de HR TELUS International Europe îți răspunde la cele mai importante întrebări. Rezervă-ți câteva minute pentru a citi un ALTFEL de interviu și descoperă oportunitățile de dezvoltare din cadrul companiei.  Enjoy!

 

BuzzCamp: Descrieți-ne ce înseamnă pentru un tânăr să își înceapă cariera la TELUS International Europe și care ar fi perspectivele lui de dezvoltare?

Pentru un tânăr, începerea carierei la TELUS International Europe înseamnă multe uși deschise către traininguri de specialitate axate pe comunicare și customer service, traininguri de dezvoltare personală. Ulterior, în funcție de implicare și rezultate obținute, orice membru al echipei noastre are șansa de a fi promovat fie pe un post de Suport Tehnic, Șef de Echipă sau Trainer. De asemenea, dacă există un interes de a-și dezvolta cariera în altă direcție, se poate orienta către departamentele de Resurse Umane, Comunicare sau IT.

 

BuzzCamp: Cu ce este diferit TELUS International Europe ca mediu de lucru față de alte companii care activează în același sector de activitate?

 

În TELUS International Europe se pune foarte mult accent pe crearea unui mediu pozitiv. Toate acțiunile pe care noi le întreprindem, de la sesiuni de feedback și coaching la traininguri de dezvoltare personală și până la programele de Responsabilitate Socială în care investim, au ca scop un mediu pozitiv în companie și în societate.

De asemenea ne dorim să avem mereu un feedback din partea tuturor membrilor echipei, astfel încât avem poll-uri anonime pentru a afla părerea colegilor despre companie și ședinte care se desfășoară lunar sub numele de Magic Meetings  pentru a vedea cum putem crește împreună și cum ne putem îmbunătăți în continuare.

 

BuzzCamp: Ce calități apreciați cel mai mult la un candidat?

Cel mai mult apreciem atitudinea pozitivă și motivarea. Un candidat pasionat să învețe și să își dorească să crească din punct de vedere profesional. Acestea sunt calitățile pe care am dori să le vedem în toți tinerii din România.

 

BuzzCamp: Din experiența voastră în HR, care sunt cele mai comune greșeli la interviul de angajare și cum ar putea fi acestea evitate?

Cea mai comună greșeală pe care candidații o fac, chiar dinaintea interviului de angajare, este necitirea cu atenție a jobului pentru care aplică. Acest lucru poate duce la situații în care candidații nu știu în interviu un minim despre job, despre responsabilități sau despre cerințe, fiind astfel nesiguri și nepregătiți.

Cel mai simplu mod de a evita această greșeală comună este citirea cu atenție a joburilor și aplicarea doar la poziții în care candidatul crede că i-ar plăcea real să lucreze.

 

BuzzCamp: Prin ce etape de recrutare trebuie să treacă o persoană care dorește să se angajeze la TELUS International Europe?

Ca etape vorbim în primul rand despre selecția CV-urilor. Urmează o întâlnire la sediul nostru unde candidatul trece printr-o testare scrisă pentru limba străină pe care a aplicat, iar apoi partea de intervievare propriu-zisă, care la rândul ei cuprinde câteva etape – interviul cu departamentul de Recrutare și interviul cu Managerul de Proiect.

Întreg procesul poate dura de la câteva zile la câteva săptămâni, în funcție de specificațiile postului.

 

BuzzCamp: Angajați tineri care sunt încă la facultate? Din experiența voastră, poate un tânăr să lucreze la TELUS International Europe și să își continue studiile în paralel?

Programul de lucru pe care îl oferim în cadrul TELUS International Europe este chiar unul dintre punctele forte pentru studenți. Colaborăm mult cu clienți din Canada, iar programul de lucru este unul foarte flexibil, în ture începând cu ora 16:00 și până la 07:00.

De asemenea există posibilitatea de a lucra în weekend pentru a beneficia de 2 zile libere în cursul săptămânii, dacă au zile foarte aglomerate cu seminarii sau laboratoare.

 

BuzzCamp: Ce sfaturi aveți pentru tineri în ceea ce privește dezvoltarea unei cariere de succes?

Noi încurajăm dezvoltarea profesională a tinerilor și investim foarte mult în cariera lor. Ceea ce căutăm este pasiune pentru activitatea întreprinsă și dorința de a fi din ce în ce mai bun. Acestea sunt sfaturi care pot fi însă aplicate în orice tip de job și în orice carieră.

Pentru succes, le recomandăm să fie optimiști, să afle ce își doresc de la viață, să ia orice experiență ca pe una ideală pentru dezvoltarea lor, să fie curioși și  să învețe cât mai multe din orice job, voluntariat sau program de internship

 

Dacă iţi doreşti să faci parte din echipa TELUS International Europe trimite-ne CV-ul tău la ligia.badea@telusinternational.com  🙂

 

Share This