Despre Career Fest

Descrierea proiectului

Anul acesta, Career Fest e la cea de 9-a ediție, activitatea desfășurându-se din anul 2014. Tematica de anul acesta este „Back in Business” și face referire atât la anii precedenți, în care evenimentul s-a desfășurat online din cauza restricțiilor impuse, cât și la revenirea la formatul fizic în acest an pe Holul de Marmură al sediului Edgar Quinet.

Îndrumarea profesională reprezintă un punct cheie în viața oricărui student, iar, cu ocazia acestui proiect, venim în sprijinul acestora.

Prin participarea la Career Fest se facilitează comunicarea studenților cu reprezentanții companiilor ce îi pot îndruma către un parcurs strălucit din punctul de vedere al unei viitoare cariere.

În cadrul webinarelor organizate, studenții beneficiază de consultare profesională din partea unor specialiști în domeniu, angajați și nu numai, fiindu-le oferite, de asemenea, și informații cu privire la posibilele oferte de muncă disponibile.

Desfășurare

Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a fost înființată în 1999 și este singura asociație reprezentativă a facultății.

Rolul nostru este de a susține și reprezenta interesele studenților din facultate în raport cu conducerea acesteia (Decanatul și Consiliul Facultății). Ne propunem să ajutăm studenții în tot ceea ce privește mișcarea de reprezentare, dar și pe plan profesional și personal, toate acestea prin activitatea noastră: participarea activă la viața studențească și organizarea proiectelor caracteristice și de divertisment.

Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din Universitatea din București organizează și în acest an evenimentul Career Fest, ce se va desfășura în perioada 20-22 martie, în mediul online, pe platforma fizic, în Holul de Marmură din incinta Universității din București de pe str. Edgar Quinet nr. 5-7. Tematica de anul acesta este „Back in Business”.

Proiectul a luat naștere datorită nevoii studenților aflați la început de drum de a intra în contact cu specialiști în domeniu, pentru a obține toate informațiile necesare în vederea alegerii unui loc de muncă potrivit

În cadrul acestui proiect vei putea interacționa direct cu reprezentanți ai companiilor mari și să participi la workshopuri, unde studenții își vor putea însuși toate cunoștințele de care au nevoie pentru a fi capabili să aleagă o carieră de succes. 

Studenții sunt încurajați să asculte cu atenție și chiar să adreseze întrebări, pentru a-și forma o idee cât mai pertinentă referitoare la un posibil viitor loc de muncă.

Posibilitățile găsirii unui post avantajos în urma absolvirii Facultății de Limbi și Literaturi Străine sunt numeroase, iar proiectul Career Fest urmărește întocmai fructificarea acestora.

Mărturii

Career Fest s-a bucurat de un mare succes în edițiile precedente, mulți studenți găsindu-și mai târziu un loc de muncă în cadrul companiilor participante. Echipa Career Fest 2023, precum și participanții edițiilor anterioare, vorbesc despre importanța pe care a avut-o proiectul în viața lor profesională, dar și despre experiența plăcută pe care au avut-o în cadrul evenimentului:

„Career Fest este proiectul care m-a ajutat să-mi lărgesc perspectiva în ceea ce privește piața muncii. La început, nu eram sigură că îmi voi găsi un loc de muncă stabil, însă, în cadrul proiectului, am avut ocazia de a cunoaște gama largă de joburi care se pot găsi odată ce finalizezi studiile. Participarea la eveniment și întâlnirile cu partenerii mi s-au părut foarte utile, fiindcă aceste lucruri constituie un avantaj, mai ales când intrăm în contact direct cu sursa. Recomand participarea la proiect nu doar pentru cei la început de drum, dar și pentru cei ce vor, poate, să își evalueze opțiunile.” (Andreea Tomescu, participant Career Fest ediția 2019)

„Career Fest este unul dintre cele mai importante proiecte marca ASLS. Din cauza situației epidemiologice din ultimii ani, nu am reușit să particip la acest proiect în format fizic, însă am intrat la fiecare webinar ale ultimelor două ediții. Este de mare ajutor să iei contact cu persoanele din câmpul muncii care îți prezintă perspectiva lor asupra locurilor disponibile și îți facilitează înțelegerea unor concepte destul de încețoșate pentru noi, studenții, precum: calități ale unui candidat bun la angajare, ce așteptări au angajatorii de la noi etc. 

De asemenea, prin acest proiect, am aflat și de multe oportunități de angajare, iar procesul de aplicare la unele dintre firme m-a ajutat să înțeleg și mai bine ceea ce s-a discutat în cadrul sesiunilor de formare. 

Ediția de anul acesta va fi, din punctul meu de vedere, una și mai de succes, deoarece proiectul se va desfășura în format fizic. Este o experiență cu totul diferită să te întâlnești cu reprezentanți ai companiilor față în față și să pui orice întrebare punctual, direct persoanei în cauză. Mă aștept ca numărul studenților care vor participa anul acesta să fie unul mare, ținând cont că, astfel, mulți dintre noi ne-am putea găsi un job și ne-am putea începe oficial viața de adulți.” (Diana Cenușă, Asistent-Coordonator ediția 2023)

„Career Fest e unul dintre cele mai importante proiecte din cadrul asociației noastre, întrucât, prin intermediul lui, participanții au șansa de a-și găsi jobul ideal, care să se plieze pe nevoile lor. Evenimentul este interesant, fiindcă se axează pe companii din diverse domenii de activitate, lucru benefic pentru toți studenții. De asemenea, vor avea loc și workshopuri, care întrunesc un amalgam de subiecte de interes, precum: soft skills, cum să-ți faci un CV, procesul de recrutare, dar și multe altele. Astfel, proiectul reprezintă un avantaj pentru companii, dar și pentru participanți. 

Sunt sigur că evenimentul va fi un real succes, mai ales că proiectul se desfășoară în format fizic, iar interacțiunea va fi mai ușor de gestionat, față de activitatea desfășurată în mediul online. Abia aștept să văd ce ne vor pregăti organizatorii în acest an!” (Mădălin Catană, Coordonator ediția 2022)

„Career Fest este ocazia perfectă pentru studenți de a intra cu pași rapizi și siguri pe piața muncii. Participanții vor avea ocazia de a discuta față în față cu reprezentanții unor companii de top, astfel încât să primească sfaturi valoroase de la aceștia și, poate, chiar să își asigure și un viitor loc de muncă. 

De asemenea, având în vedere că proiectul se va organiza, după trei ani, în format fizic, fiți siguri că vă așteptăm cu o serie de surprize și inside-uri din partea companiilor partenere, fapt pentru care vă încurajăm să urmăriți și pagina de Facebook a evenimentului. 

Vă așteptăm cu mare drag să participați atât la Târgul de Joburi, cât și la sesiunile de formare ținute de partenerii noștri și să fiți Back in Business alături de Career Fest!” (Ana Ion, Coordonator ediția 2023)

Share This