Ambasada Republicii Lituania in Romania are onoare de a anunta oferirea unor burse de studiu a limbii lituaniene in cadrul unor cursuri de vara de limba si cultura lituaniana ce se vor organiza in 2010.

Beneficiarii acestor burse pot fi studenti, cercetatori sau profesori. Valoarea bursei este de echivalentul a 565 euro pt studenti si 941 euro pt cercetatori si profesori. Unele cursuri sunt de 1 luna, altele de 2 saptamani. Aplicantul poate alege una din cele 3 universitati:

Universitatea din Vilnius

Universitatea din Klaipeda

Universitatea “Vytautas Magnus”

Cursurile contin aproximativ 82 de ore de limba lituaniana si 18 ore de cultura si civilizatie, cu diferente de la o universitate la alta. Metodologia de predare aplicata este una moderna si eficienta. Pe langa cursurile de limba si civilizatie sunt incluse si o serie de excursii organizate in Lituania. Termenul limita de trimitere a dosarelor este de 1 aprilie 2010.

Informatii compelte se pot vedea in documentul atasat, precum si la adresa de web indicata:

http://www.smpf.lt/index.php?id=3277

In Romania nu exista traducatori autorizati de limba lituaniana, aceste cursuri fiind o oportunitate de a invata limba lituaniana si de a incuraja schimburile de studenti, profesori si cercetatori intre Romania si Lituania.

Ambasada solicita disiminarea informatiei in institutiile pe care le reprezentati si Va sta la dispozitie pentru orice detalii referitoare la aceste cursuri.

Share This