Să o spunem pe-aia dreaptă: viața la cămin nu este doar bezele și unicorni. Cu toate astea, să fim serioși, nu se va putea compara niciodată cu viața în chirie sau, dacă ești bucureștean, cu viața de la mama acasă.

Căminul este un loc special în care îți poți trăi studenția: de la colegul de cameră care îți aduce cireșe, deși l-ai cunoscut acum cinci minute, și până la numărul de ordine pe care îl extragi la coada spălării hainelor. Ok, ok, asta e doar o perspectivă. Mai avem și altele, precum un apartament la comun, pe care îl ții curat cu o listă de responsabilități. 

Adevărul este că viața la cămin te face mai puternic, te pregătește pentru ceea ce înseamnă cu adevărat să fii adult – înveți să îți prioritizezi cheltuielile, să împarți un spațiu cu o altă ființă umană și să fii pe cont propriu într-un oraș uneori nemilos. Căminul, pentru unii, loc al libertății, te călește. 

Dar, ca parte plină a paharului? 

Prietenii.

Nopți lungi de studiu. 

Schițe și urme de cafea pe cursuri. 

Seri de boardgames cu oameni frumoși.

Metrou la doi pași. 

„Dă-mi și mie ce ai scris, că nu am apucat să termin tema.” 

„Ai un fier de călcat?” 

Studenție la superlativ.

Share This

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home4/asls/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:52 Stack trace: #0 /home4/asls/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/asls/publ...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home4/asls/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 52