Îți amintești cât de frumoasă era perioada copilăriei? Parcă lumea avea pe atunci cu totul alte culori și parcă îți era mai ușor să zâmbești. Nu erai atât de conștient de problemele vieții cotidiene la fel de mult ca în prezent. Singurele preocupări erau școala, prietenii, jucăriile și desenele animate. Oh! Că tot veni vorba de desene animate: ți-l mai amintești pe Winnie the Pooh? Dar de revistele cu acesta? Eram atât de fascinați de paginile lucioase și pline de poze! Mereu asociem perioada copilăriei cu toate aceste personaje: de la prințesele Disney, până la năzdrăvanii Ed, Edd & Eddy care ne transformau diminețile într-o adevărată aventură.

Și totuși nu putem afirma că toți copiii au avut parte de o copilărie de neuitat. Da, este o realitate foarte tristă dar cât se poate de adevărată. Nu toți copiii îl cunosc pe Winnie the Pooh. Dar aici oare este vorba doar despre desene animate? Nu, fiindcă asta ar presupune că doar copiii care urmăresc desene animate sunt fericiți. Există alte lucruri mult mai importante decât acestea, precum accesul la educație, un acoperiș deasupra capului, alimentația și lista continuă. Cum s-ar putea bucura un copil de o jucărie dacă acesta trăiește în necaz? Cum s-ar putea bucura un copil de o revistă colorată cu Winnie the Pooh dacă acesta nu știe să citească sau dacă pur și simplu nu are posibilități? 

Acum vă adresez o întrebare: ce semnificație îi atribuiți Crăciunului? Sau sărbătorilor în general? Ei bine, pentru noi, voluntarii ASLS, spiritul Crăciunului este cel care ne îndeamnă să aducem zâmbetul tocmai pe fețele acestor copii care poate nu au avut parte de un brad împodobit sau de venirea Moșului. La ce ne referim mai exact? Ei bine, în perioada 7-21 decembrie va avea loc proiectul „Campania Umanitară SMILE”! Acesta constă în strângerea de fonduri pentru copiii din Centrul de Plasament Pinocchio și Casa Sfântul Ștefan.

Pentru noi, voluntarii ASLS, această campanie înseamnă să transformăm Crăciunul acestor suflete într-un A Very Merry Pooh Christmas. Sărbătorile de iarnă sunt un prilej pentru a readuce zâmbetul pe fețele oamenilor și nu în ultimul rând să le amintim că Moș Crăciun există în fiecare de noi.

Share This