~ Cum adică? „La fel” și „diferiți” – nu sunt două lucruri diametral opuse, care se anulează unul pe celălalt? De unde până unde? Nu înțeleg. ~

Respiră. Fă un pas în spate. Privește totul din ansamblu. Trage aer în piept. Relaxează-te. Ia un loc. Deschide-ți sufletul. 

Fiecare dintre noi este diferit – în gândire, ca aspect – iar asta este exact lucrul pe care cu toții îl avem în comun. Oricât de încurcată ar fi ața, capătul este mereu acolo și este același pentru toată lumea. 

La ce crezi că ne referim? La diferențele de culoare? La religia pe care o respectăm? La felul în care iubim? 

Mai fă încă un pas în spate. Acum ce vezi?

Noi vedem lacrimi și atacuri de panică, vedem gânduri negre rămase ascunse în străfundul minții. Anxietatea este poate la fel de rea ca orice alt motiv de discriminare, iar depresia scufundă multe personalități într-un ocean fără margini.

Diversitatea în societate a evoluat de la teme precum minoritatea, rasismul și sexualitatea la subiecte psihologice, pentru că, în lumea în care trăim astăzi, orice semn de slăbiciune este preluat ca și cum ar fi un defect monstruos. Și nu este. Fiecare problemă este LA FEL de importantă și, dacă ne permiți, LA FEL de comună. 

Noi vrem să vorbim despre toate astea. Tu nu? 

Proiectul pe care l-am pregătit pentru tine – Diversity – se va desfășura în perioada 9-11 noiembrie, în mediul online, între orele 17:00-20:00. Așa cum am menționat, temele abordate se vor axa și pe obstacolele pe care ni le pune în cale propria minte și sperăm că invitații noștri vor face mulți oameni să respire ușurați. 

Ne vedem atunci, bine?

Share This