Îți mai aduci aminte când frații, verișorii sau prietenii mai mari îți povesteau cu entuziasm despre anii de studenție? Viața de cămin aromată cu oale de mâncare, petreceri nesfârșite, speranța că îți vei găsi iubirea vieții și cel mai important, libertatea de a ieși când vrei și cu cine vrei fără a mai da socoteală părinților. Sună frumos, nu? Din păcate însă, aceste lucruri erau posibile până să se instaleze pandemia, dar omuleții albaștri din ASLS s-au gândit să-ți ofere o serie de tips and tricks numită „How to studenție în pandemie?” 

1. Imediat după ce ai intrat la curs/seminar închide microfonul. Poate ai observat că în momentul în care un coleg își lasă microfonul pornit se creează o adevărată zarvă. Astfel că, dacă îți dorești să ai o relație la distanță bună cu tovarășii de facultate, ar fi bine să ai microfonul pornit doar atunci când ești întrebat sau vrei să răspunzi la ceva. Fă asta și poporul îți va fi recunoscător! 

2.Profesorii nu sunt chiar atât de exigenți pe cât par. Sigur, e de preferat să arăți că ești prezent la curs/seminar deschizându-ți camera, însă mulți trec cu vederea chiar dacă nu o ai pornită. Mai ales atunci când durează 20 minute să iasă de pe Zoom, să caute documentul cu exerciții și să revină în conferință. Știm, viața e grea și nu toți excelăm la capitolul tehnologie, dar în acest timp prețios poți intra pe Watsapp să te amuzi împreună cu colegii tăi.

3. Poate Busu nu a prezis cum trebuie vremea și se pornește potopul, lăsându-te fără curent sau internet. Sau poate profei i se defectează laptop-ul și vă poate vedea doar pe voi, amuzați pe seama unei colege din provincie, care trebuie să împartă biroul cu găinile bunicii. Nu râdeți. Am pățit! Orice s-ar putea întâmpla, fiți pregătiți să întâmpinați tot felul de probleme, cu zâmbetul pe buze. Nu vine sfârșitul lumii dacă ratați un seminar. Doar să îi trimiteți un e-mail profesorului, în care să îi explicați situația.

4. ASLS e mereu pregătit să vă răspundă la întrebări. Nu ați auzit de cea mai tare asociație din facultate? Păi, să zicem că ei sunt niște supereroi, care încearcă și chiar reușesc să rezolve problemele studenților. Mă rog, nu se vor transforma în băieții de la Digi ca să îți repare netul, dar îți vor răspunde la orice întrebare ai, legată de facultate, cămine, unde este cazul, sau locuri mișto de vizitat prin București, pentru cine este nou și are șansa să stea la cămin pentru câteva ore pe săptămână, în care trebuie să vină la cursuri normale.

Și tocmai pentru că face atâtea lucruri faine pentru voi, ASLS a pregătit, în perioada următoare, un proiect foarte drăguț, menit să prezinte proaspeților bobocei, și nu numai, câteva dintre cele mai importante aspecte ale vieții de student. Pe restul vă lasă să le descoperiți singuri, căci va fi o experiență tare frumoasă, de care vă veți aminti cu drag. 

Evenimentul se numește Freshers’ Week, iar în cadrul acestuia vor avea loc Ceremonia de deschidere (1 octombrie), Seminarul Introductiv (2 octombrie). Da, ați auzit bine, dar stați liniștiți, nu se face prezența și nu vă va întreba nimeni nimic. Ba chiar sunteți încurajați să puneți voi întrebările. V-am pregătit și seri de teatru în aer liber (3-4 octombrie), un training pe Time Management (5 octombrie), pentru că pregătirea pentru un curs pe Zoom nu durează chiar atât de puțin pe cât se crede.  Și, nu în ultimul rând, o Sesiune Informativă cu diferite companii partenere (8 octombrie), pentru că ASLS vă poate aduce chiar și un loc de muncă. Toate acestea se vor ține online, exceptând serile de teatru, la care sunteți așteptați cu mare drag! 

Baftă în noul an universitar!

Share This